„МОДЕРНСПОРТ“ У ПАСИ ПОЉАНИ
1.05.2013

Око 220.000 евра инвестиранио је у изградњу и опремање спортских терена, који су изграђени на површини од 4.400 квадратних метара у насељу Паси Пољана Градске општине Палилула, кроз ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија.Основне школе "Краљ Петар-Први", истурено одељењe школе у насељу Паси Пољана, захваљујући пројекту Градске општине Палилула-Ниш: “Промоција прекограничне сарадње кроз модернизацију социјалне инфраструктуре у области спорта у општинама Ботевград и Палилула”, добила је почетком првомајских празника модерне спортске терене, на површини од 4.400 квадратних метара, за одбојку, кошарку и рукомет; тениски терен, трим стазу, стазу за скок у даљ, атлетску стазу.

Укупна вредност пројекта „МОДЕРНСПОРТ“, који су у партнеству реализовале две општине износи око 410.000 евра. За пројектне активности које су спроведене у насељу Паси Пољана, кофинансирањем од стране Европске уније кроз ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија, издвојено је око 218.480.74 евра.

Овим поводом, извођаче радова обишао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.  Велика је радост и задовољство када видите ове објекте који су изграђени на пољани-рекао је председник Џунић. Ученици ове школе као и велики број младих овог приградског насеља општине Палилула, сада ће имати идеалне услове за развој спортско-рекреативних активности. Сада смо у могућности да сарадњу успостављену ранијих година са спортским клубовима и институцијама обогатимо и дамо већу подршку развоју спорта на нашој територији општине- нагласио је председник Џунић.

Један од циљева пројекта, по речима Милоша Стојадиновића, пројект менаџера, биће развијање међуопштинске сарадње у областима спорта, и туризма и едукације.  Основна школа “Краља Петар Први” у Паси Пољани захваљујући пројекту „Модернспорт“ добила јеодговарајућу спортску опрему и реквизите али и нова игралишта за одбојку, рукомет, кошарку, тенис и фудбал, као и терене за скок у даљ, трим и атлетску стазу а наши партнери у Ботевграду, са офовреним средствима реконструисали су четири игралишта.

Градска општина Палилула у Нишу има јасну визију да путем региналне сарадње и добрих пројектних идеја у наредном периоду повуче значајна средства из ЕУ-Фондова ИПЕ и других донатора, која нису део скромног буџета ове организације локалне самоуправе Града Ниша. Добар пример који се потврђује у пракси. (ЕКОполис, Д.Видојковић)